PROJECTES
Els alumnes de cicle superior seguim treballant en el nostre projecte dedicat a l'apadrinament de llengües indígenes!

El primer pas, després de la documentació inicial per escollir una llengua del continent asiàtic, va estar elaborar una disfressa relacionada amb la vestimenta típica dels parlants de cada una de les llengües treballades.

 Per carnestoltes vam complir el nostre objectiu, convertir-nos en autèntics parlants de llengües indígenes! Cada grup va elaborar-se la disfressa , tenint en compte les característiques culturals dels parlants de cada una de les llengües treballades. A partir d'ara, el nostre projecte es centra en donar a conèixer la llengua, les seves característiques, la seva història, el país del qual prové, els parlants. Per aquesta raó, portem uns dies investigant i indagant en el continent asiàtic obtenint molta informació! Amb tota la informació obtinguda arribarem a la fi de la nostra tasca, informar-vos a tots de les llengües indígenes que hem treballat, donant-les a conèixer i posant el nostre granet de sorra per tal d'evitar la seva extinció! 

Fins aviat!

....................................................................

APADRINEM LES LLENGÜES INDÍGENES!

Els alumnes de cicle superior ja estem inmersos en el nou projecte que vam iniciar a principis d'aquest segon trimestre. 

Aquest 2019 es celebra l'any internacional de les llengües indígenes d'arreu del món i per aquesta mateixa raó ens hem posat a investigar les llengües que estan en perill d'extinció al continent asiàtic.


mapa de les llengües en risc d'extinció al continent asiàtic

 Després d'una primera recerca d'informació, cada grup de treball ha escollit una llengua per apadrinar i donar a conèixer, i hem investigat un munt de coses sobre la llengua, la seva història, el país d'on prové, les característiques dels seus parlants.   


A més a més, per carnestoltes farem un homenatge a aquestes llengües disfressant-nos dels nadius de pobles indígenes que les utilitzen i ja estem treballant per tal que sigui una disfressa molt real i que ens transporti a llocs remots del continent. 
............................................................................................................


JA HO TENIM GAIREBÉ TOT APUNT PER MARXAR A BARCELONA! 

Ja fa uns quants dies que els alumnes de cicle superior estem treballant de valent en  el projecte del camp d'aprenentatge de Barcelona!

La setmana passada, cada grup va poder exposar a la resta d'alumnes del cicle el seu treball i informar de la gran tasca que han realitzat aquestes últimes setmanes. 

Cada cop queda menys per marxar i gràcies al treball de tots els grups , ja sabem més coses de on anem i com. Coneixem l'alberg i les seves normes, hem après moltíssim sobre alimentació saludable i dietes i finalment hem esbrinat amb quin transport ens mourem i perquè. 


Us deixem algunes imatges dels grups exposant la seva tasca:

Els grups de L'ALBERG ens va presentar les característiques i normatives general de l'alberg on estarem a Barcelona. Ens van explicar el tema de les habitacions , de què disposarem un cop siguem allà i ens van fer una mica de planificació del què necessitarem per l'estada. 

Els grups de TRANSPORT ens van presentar horaris de sortida i tornada amb l'autocar, el recorregut que seguirem fins arribar a Barcelona, ens van presentar els transports que utilitzarem un cop allà i ens van exposar els grups de treball al camp d'aprenentatge. 
Finalment, els grups d'ALIMENTACIÓ ens va parlar de les dietes que existeixen i de les principals característiques d'aquestes. A més, ens van proposar un menú d'allò més saludable per dur a terme els dies que estarem a l'alberg. 


ARA JA SÍ QUE SÍ!  COMENÇA EL COMPTE ENRERE...TOTS ELS CAMINS PORTEN A ROMA, PERÒ....COM?!El grup de transport del projecte del camp d'Aprenentatge a Barcelona estan a punt d'acabar el seu projecte!

Després de molts dies de feina, de recerca , investigació i també de bons moments, han aconseguit trobar resposta a les preguntes que es van fer a l'inici del  projecte!
Cada cop falta menys per marxar i ja hi han nervis! Ara només ens falta acabar petits detalls  i  preparar l'explicació als altres companys de 5è i 6è! 

Us deixem algunes imatges del nostre treball:  


PROJECTE DE LES COLÒNIES A BARCELONA!

Ja fa uns dies que estem treballant el projecte del camp d'aprenentatge on anirem al desembre. Estem treballant en tres grups diferents per pensar i preparar tot el que necessitem per anar de colònies. Per guiar el nostre treball, cada grup ha elaborat un mapa conceptual on anotem les nostres preguntes i les respostes que anem trobant!

Un dels grups treballa el tema del transport : Com anar-hi, com ens podem moure per Barcelona i les diferències entre el trànsit que tenim a Sant Pere i el de la capital. Per preparar-ho, hem hagut de mirar molts mapes,preus, posar-nos en contacte amb la companyia d'autocars, i fer observacions al poble. Un altre grup hem estat treballant amb el tema de l'alberg. Molts de nosaltres no hem estat mai en un alberg i no sabíem com funcionava. A més, hem buscat informació de l'alberg on anirem, ja que molts no el coneixíem. També , hem hagut d'elaborar la llista de coses que ens hem d'endur per passar tres dies! Esperem no deixar-nos res...

El tercer grup, en canvi, hem estat treballant el tema de l'alimentació. Hem parlat dels menús que podríem fer a l'alberg, de les dietes que existeixen, del tema de les intoleràncies alimentaries (que sempre s'han de tenir en compte) i finalment de l'origen dels aliments.

 Ja ho veieu, estem molt enfeinats i engrescats! Ja queda poc per les colònies i ho hem de tenir tot enllestit! Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada